Skip to main content

ZILVERSTAD

⨯ ZILVERSTAD ⨯

Schoonhoven, Zilverstad; het wordt altijd één adem gezegd. Sinds Janne de goudsmid in 1360 zilverwerk maakte voor graaf Jan van Blois, hebben 1000 meesters in Schoonhoven gewoond en gewerkt. Het luisterrijke hof van Jan van Bllois, de heer van Schoonhoven, vormde in de 14de eeuw het eerst decor voor de goud- en zilversmeden van de stad.

Daarna gingen opleidingen en opvolging meestal van vader op zoon en van opa op kleinzoon. Zo werden de tradities van het vak in de Zilverstad ruim 650 jaar doorgegeven tot op de dag van vandaag. Het hele jaar door kunt u terecht bij diverse goud- & zilversmeden verspreid door de hele stad, en één keer per jaar komen er wereldwijd bezoekers naar de Nationale Zilverdag.

Schoonhoven Zilverstad (half uurtje vanaf domstad Utrecht en havenstad Rotterdam) is een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Dat is niet voor niets, want het gezellige historische stadje op de kruising van de Krimpenerwaard, Lopikerwaard en Alblasserwaard heeft bezoekers veel te bieden: zilver, historie, cultuur, gezelligheid en allerlei evenementen. Geen wonder dat zoveel Nederlandse en buitenlandse bezoekers hun weg naar de Zilverstad vinden, voor een dagje uit of voor een verblijf van een paar dagen.

Anno 2018 staat Schoonhoven ook bekend als Creatieve Zilverstad aan de Lek. Veel bedrijven en startende ondernemingen vinden hier hun plek om te groeien en hun creativiteit te uiten. Wij zijn trots dat wij hier ook deel van uit mogen maken.

Schoonhoven, Zilverstad: voor ons een stad om trots op te zijn. Voor u in één adem het begrip van artisticiteit, vertrouwen, samenwerking en vakmanschap.